2018-2019 Eğitim Öğretim yılı ilk ders zili çaldı

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı ilk ders zili çaldı
Yayınlama: 18.09.2018
A+
A-

Yeni eğitim öğretim yılı başlangıcı dolayısıyla Şehit Nevzat Kaya İlkokulu’nda tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören günün anlamına yönelik konuşmalarla devam etti.

Vali Ali Hamza Pehlivan yaptığı konuşmada 2018-2019 Eğitim Öğretim yılını yeni heyecan ve tazelenen beklentilerle karşıladıklarını söyledi. Eğitimin toplumun geleceği için hayati öneme haiz konuların başında geldiğini belirten Vali Pehlivan, “Eğitim, üzerinde bütün paydaşlarıyla birlikte hassasiyetle durulduğunda başarı getiren ve ülkelerin geleceğini şekillendiren bir hizmet alanıdır. Eğitim ne kadar sağlam olursa geleceğimiz de o kadar sağlam olacaktır. Bugünün iyiliklerinin kökleri geçmişe uzanır. Geçmişte eğer insanımızı iyi bir şekilde eğitebilmişsek onun bugünkü meyvesi karşımıza iyilik olarak çıkıyor. Yarınlarda da iyi şeyler olmasını istiyorsak bugünün eğitim öğretim süreçlerini çok iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekir.” dedi.

Eğitim öğretim hizmetleri alanında devletimiz tarafından başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere ilgili bütün kurum ve kuruluşları vasıtasıyla altyapı,fiziki imkanlar ve donanım açısından geçmişle kıyaslanamayacak ölçüde ilerlemeler kaydedildiğini, bir yandan eğitim kalitesinin yükseltilmesine yönelik çaba ve çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Pehlivan, eğitimde çocukların,gençlerin hem zihinlerine hem de gönüllerine hitap edilmesi gerektiğine vurgu yaparak “Çocuklarımızı bilgilerle donatacağız. Çağın gerekliliklerine uygun bilgileri onlara vereceğiz. Fakat bununla kalmayacağız; zira salt bilgi vermek tek başına yeterli değildir. Bu bilgileri toplum lehine, insan faydasına yarayacak şekilde kullanmaları için çocuklarımızın gönüllerini iyiliklerle, güzel hasletlerle, ahlaki,milli ve manevi değerlerle donatmamız gerekir. Bunu başardığımızda inşallah gençlerimiz sahip oldukları bilgilerin önemine inanacak ve onu insanlık için kullanacaktır. Bu sayede tıpkı ecdadımızın yaptığı gibi gelecek nesillerimiz de yaşadıkları çağa damga vurmayı başaracaktır.” diye konuştu.

Bilginin fayda sağlamasının irfan ve hikmetle mümkün olduğunu anlatan Vali Pehlivan, “Asıl olan budur. Hikmetli bilgiye ihtiyacımız var. Öğretmenlerimizden ricamız öğrencilerimizin beyinlerine hitap ettiğiniz kadar gönüllerine ve ruhlarına da hitap etmeleridir. Onları tıpkı dün olduğu gibi bugün de toplumu sırtlayabilmesi, yükünü taşıyabilmesi için üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirelim. Onların var olan heyecanına, enerjisine yön verelim, rehberlik edelim, katkı sağlayalım. Gözlerinin içerisine bakıp onların vermek istediği mesajı da alalım, anlayalım. Sadece tek taraflı anlatan değil onların söylediklerine de kulak veren olalım.” dedi.

Vali Pehlivan eğitim öğretimde ailelerin ilgi ve katkısının son derece önemli olduğunu ve yeni eğitim sezonunu okul aile koordinasyonu için de en iyi şekilde değerlendireceklerine inandığını belirtti. Vali Pehlivan, “Özveriyle görev yapan Öğretmenlerimize güveniyoruz. İdarecilerimizin ve öğretmenlerimizin yükümüzün ve sorumluluklarımızın, üzerimizdeki vebalin farkında olarak, gereğini en iyi şekilde yerine getirme gayreti, sabrı ve kararlılığı içinde olacaklarına inanıyoruz. İnşallah el birliğiyle Bayburt’un eğitimdeki başarı çıtasını daha da yukarılara çıkartacağız. Bugün itibariyle başlayan 2018-2019 eğitim öğretim sezonunun öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize,milli eğitim camiasına, İlimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, öğretmen ve öğrencilerimize üstün başarılar temenni ediyorum.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu ise ilk ders zilinin çalmasıyla Bayburt’ta yüz otuz okulda bin 265 öğretmen ve 14 bin 103 öğrenciyle ders başı yapıldığını bildirdi.

Öğrencilerin gösterilerini sergilemelerinin ardından Vali Pehlivan ile beraberindeki heyet okulda oluşturulan Z Kütüphane’nin açılışını gerçekleştirdi. Vali Pehlivan daha sonra sınıfları dolaşarak öğrencilere başarılar diledi.

Törene Vali Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile aileler katıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.