DOLAR 5,6439
EURO 6,3995
ALTIN 239,2
BIST 99.503
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 4°C
Çok Bulutlu

Mühendislikte Yeni Ürün Geliştirme Proje Pazarı Sergisi

Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf Öğrencileri tasarladıkları ürünlerini sergilediler.

Mühendislikte Yeni Ürün Geliştirme Proje Pazarı Sergisi
14.06.2017
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf Öğrencilerinin Yeni Ürün Geliştirme (YÜRGE)  Dersi kapsamında bahar yarıyılında tasarladıkları ürünlerini sergiledikleri “5. Yeni Ürün Geliştirme Proje Pazarı Ve Sergisi’  Mühendislik Fakültesinde gerçekleştirildi.

Sergiye fakültelerden çok sayıda akademisyen, idari personel ve öğrenci katıldı.

Gıda Sanayinde rekabetin giderek arttığı günümüzde gıda işletmeleri tarafından AR-GE departmanlarında ürün tasarlanırken tüketicilerin fonksiyonel, az işlenmiş ve gündelik yaşamda pratik uygulamalar sunan ürünlere olan ilgisi göz önünde bulundurulmaktadır. Bayburt Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri de gıda sanayinin gereksinimlerine yönelik yetiştirilmeleri hedef alınarak, bir ürün ve proses tasarım dersi olan YÜRGE dersi kapsamında, proje yazımı ve planlama, gurup çalışmasının ilkeleri, ürün tasarımının temel ilkeleri, formülasyon hazırlama, ürün proses akış şemalarının oluşumu, prototip öncesi ve sonrası piyasa analizi, prototip geliştirme ve tasarlanan ürünün proje halinde sunumunu faaliyetlerini gerçekleştirmekteler.

Öğrencilerin tasarladıkları ürünler hakkında etkinliğe katılan misafirlere bilgi veren proje sergisi koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ayla ARSLANER, ortaya çıkan her bir ürünün Gıda Sanayinde katma değer sağlayacak potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Reklam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.