Bayburt Üniversitesi’nden açıklama

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, öğrencileri ve Bayburt kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yazılı basın açıklaması yaptı.

Bayburt Üniversitesi’nden açıklama
Yayınlama: 09.04.2017
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, öğrencileri ve Bayburt kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yazılı basın açıklaması yaptı.

 

  1. Mezun durumundaki öğrencilere ek sınav hakkı

Senatomuz tarafından alınan kararla mezun durumundaki öğrencilerimize bütünlemelerden sonra üç ders için ek sınav hakkı tanınmış ve bunun yasal dayanağı olan yönetmelik değişikliği yapılmıştır.

Öğrencilerimize sağlanan bu hakkın iyi değerlendirilmesini ve hayırlı olmasını diliyoruz.

  1. Yaz okulu

Rektörlüğümüzün 2016-2017 öğretim yılında yaz okulu açılmayacağı yönünde alınmış herhangi bir kararı veya yazılı açıklaması söz konusu değildir. Buna rağmen çeşitli ortamlarda bu yıl Üniversitemizde yaz okulu açılmayacağına dair asılsız haberler yayılmaktadır.

Rektörlüğümüzün konuyla ilgili tavrı; YÖK’ün konuyla ilgili kararları ve üniversitemizin yaz okulu yönetmeliği çerçevesinde değerlendirme yapılarak karar verilmesi istikametindedir. Rektörlüğümüzün alacağı yaz okulu uygulamasına yönelik kararın öğrencilerimizin lehine olacak şekilde düzenlenmesi düşünülmektedir. Senatomuzun en yakın toplantısında konu değerlendirilerek alınacak karar öğrencilerimize duyurulacaktır.

Öğrencilerimizin yukarıda ifade edilen hususlarda yayılan asılsız haberlere değil, Rektörlüğümüzün açıklamalarına itibar etmelerini rica ederiz.

  1. Sosyal Yaşam Merkezi

Üniversitemizin Bâbertî Külliyesi’nde yer alan ve yapım inşaatı devam eden Sosyal Yaşam Merkezi konusunda bazı eksik veya yanlış haberlere yayılmaktadır.

Sosyal Yaşam Merkezi binası bünyesinde 2000 kişilik öğrenci ve personel yemekhanesi, Üniversitemizin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın faaliyet birimleri yer alacaktır. Sözü edilen binada ticari amaçlı herhangi bir birimin yapılması düşünülmemektedir.

  1. Dede Korkut Külliyesi’ndeki öğrenci yoğunluğu

Üniversitemizin Dede Korkut Külliyesi’nin taşınacağı veya buradaki öğrenci yoğunluğunun azalacağına dair bazı yanıltıcı bilgiler yayılmaktadır.

Dede Korkut Külliyesi’ndeki bazı akademik birimlerimiz Babertî Külliyesi’ne taşınmış olmakla birlikte yeni açılan veya başka yerleşkelerde olan akademik birimlerimiz Dede Korkut Külliyesi’ne getirilmiştir. Mesela Eğitim Fakültesi Babertî Külliyesi’ne taşınmış, ondan boşalan yere Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu getirilmiştir. İlahiyat Fakültesi taşınınca Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu onun yerine getirilecektir. Dolayısıyla Dede Korkut Külliyesi’ndeki öğrenci yoğunluğunda azalma olmayacaktır.

Bayburt kamuoyunun bu tür konularda Rektörlüğümüzün açıklamalarını dikkate almasını ve yanlış haberlere itibar etmemesini istirham ederiz.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.