Bayburtlu gururumuz Elif Nur Turhan yenilgisiz şampiyon Brezilyalı Beatriz Ferreira’yı nakavt etti!
Bayburt Portalı – Türk profesyonel boksunun yükselen yıldızı, Bayburtlu Elif Nur Turhan, Monte Carlo’da gerçekleşen tarihi karşılaşmada IBF Hafif Siklet Dünya Şampiyonluğu unvanını kazandı. Yenilgisiz şampiyon Brezilyalı Beatriz Ferreira ile karşı karşıya gelen Turhan, ringde gösterdiği üstün performansla izleyenleri kendine hayran bıraktı.
Büyük bir heyecana sahne olan unvan maçında, Elif Nur Turhan rakibi Beatriz Ferreira’ya karşı baştan sona dominant bir oyun sergiledi. Agresif ve isabetli vuruşlarıyla rakibini baskı altına alan Turhan, maçın 5. raundunda teknik nakavtla (TKO) galip gelerek dünya şampiyonluk kemerini Türkiye’ye getirdi.
Tarihi zaferin ardından duygularını paylaşan Elif Nur Turhan, bu an için 3 yıldır çok sıkı çalıştığını ve antrenmanlarda kelimenin tam anlamıyla savaştığını belirtti. Kadın sporculara yönelik önyargıları yıkmak istediğini vurgulayan Turhan, “Kadınların erkekler kadar sert dövüşebileceğini göstermek için elimizden gelen her şeyi yaptım. Biz de erkekler kadar savaşçıyız ve bu bayrağı kadınlar için taşıyacağım” sözleriyle kadınlara ilham kaynağı oldu. Turhan, galibiyet sonrası Türk bayrağıyla ringde tur atarak büyük bir gurur yaşattı.
Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Kulübü sporcusu olan milli boksör Elif Nur Turhan’ın bu tarihi başarısını Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ve Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş de yayınladıkları tebrik mesajıyla kutladılar.