Yandex

CHP’den 14 yıl sonra Bayburt mitingi: Özel’den vaat ve eleştiri yağmuru

CHP’den 14 yıl sonra Bayburt mitingi: Özel’den vaat ve eleştiri yağmuru
Yayınlama: 15.06.2025 - 22:50
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 14 yıl aradan sonra partisinin Bayburt’ta düzenlediği ilk mitingde coşkulu bir kalabalığa seslendi. Yağmur ve yer yer etkili olan doluya rağmen Gençosman Stadyumu yanındaki alanda toplanan vatandaşlara hitap eden Özel, iktidarın Bayburt’u ihmal ettiğini savunarak ekonomik sorunlara, bitmeyen projelere ve siyasi gündeme dair mesajlar verdi.

CHP lideri Özgür Özel, konuşmasına Bayburt’un tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak başladı. “Anadolu’da Türkleri bağrına basan Dede Korkut diyarına, Bey Böyrek’in yurduna selam olsun. Rus işgaline direnen Kop Savunması’nda vatan için mücadele edenlere ve zulme teslim olmayanlara selam olsun” diyerek Bayburtluları selamlayan Özel, kente gelmeden önce kendisine “Gitme Bayburt’a” denildiğini ancak bu eski siyaset anlayışının artık bittiğini söyledi. Özel, “Siyasi partilerin kale siyaseti bitmiştir. Bayburt ne AK Parti’nin, ne Tayyip beyin, Bayburt bu milletin kalesidir” ifadelerini kullandı.

Gençlerden Talep: “Ferdi Zeyrek Gibi Biri Olsun”

Miting öncesi Bayburtlu gençlerle yaptığı sohbeti de aktaran Özel, gençlerin kendisine, “Bayburt’a iyi bir aday göster hepimiz oy vereceğiz. Bıktık, dön dolaş aynı isimlerden. Ferdi Zeyrek gibi biri olsun” dediğini paylaştı.

Bayburt’un Sorunları ve CHP’nin Vaatleri

Bayburt’un kanayan yaralarına dikkat çeken Özel, şehrin nüfusunun son 25 yılda 97 binden 83 bine gerilediğini, tarım alanlarının %20 azaldığını ve çiftçi yaş ortalamasının 58’e yükseldiğini belirtti. Özel, “Doğru yatırımlar yapılmayınca gençlerin karşısında ya tarla kalıyor ya gurbet. 13 yıldır bitmeyen Kop Tüneli, 6 yıldır bekleyen havaalanı bunun kanıtıdır. Bayburt’un tüm sorunları bu hafta meclis gündeminde olacak. Size yatırım getirme, fabrikalar kurma ve gençleri burada tutma sözü veriyorum” dedi.

Özel ayrıca, bir zamanlar güçlü olan Bayburtspor’un amatör lige düşmesine değinerek, “Manisa’nın yanı sıra Bayburtspor’u da destekleyeceğiz ve uğradıkları haksızlıklara karşı yanlarında olacağız” sözünü verdi.

Ekonomi ve Emekli Zammı Mesajı

Konuşmasında ekonomiye geniş yer ayıran CHP lideri, 31 Mart seçimleriyle partisinin 47 yıl sonra birinci parti olduğunu hatırlattı. Asgari ücret ve emekli maaşlarındaki erimeye dikkat çeken Özel, “Beğenmedikleri Ecevit döneminde en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu, şimdi ise 2 çeyrek altın bile alamıyor. Temmuz ayında ara zam hakkınızı söke söke alacağız, vermezlerse meydanlarda haykıracağız” diye konuştu.

İmamoğlu’na Destek ve İktidara Çağrı

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ekrem İmamoğlu hakkındaki sözlerini eleştirerek, “İmamoğlu’nun 87 gündür tutuklu olduğunu” söyledi. Sürecin siyasi iftiralarla dolu olduğunu savunan Özel, “İtirafçılık adı altında insanları iftiraya zorluyorlar. Bayburtluların gözünün içine bakarak söylüyorum, tamamı iftiradır. Erdoğan’a sesleniyorum: Sen savcına mı güveniyorsun, ben de arkadaşlarıma güveniyorum. İddianameyi hazırlayın, mahkemeyi TRT’den canlı yayınlayın” çağrısında bulundu.

Mansur Yavaş: “Başarımızdan Korkuyorlar”

Özel’den önce söz alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, CHP’li belediyelerin başarılı hizmetler yaptığını ve iktidarın bu başarıdan korktuğu için belediye başkanlarına yönelik siyasi operasyonlara başladığını belirtti.

Mitingde ayrıca, CHP Bayburt İl Başkanı Haktan Yücel, Ekrem İmamoğlu’nun Silivri’den gönderdiği “Bayburt Mektubu”nu okudu.

Özel, konuşmasını CHP Bayburt İl Başkanı Haktan Yücel’e, İzmir Bornova Belediye Başkanı Bayburtlu Ömer Ekşi’ye ve Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’e teşekkür ederek sonlandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.