Bayburt Portalı – Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve eğitim camiasının önemli buluşmalarından biri olan II. Maarif Kongresi‘nde, Bayburtlu öğretmen Bilgen Duran Erel, sunum yaptı
25-26 Kasım 2025 tarihlerinde “Demokrasi, İnsan Hakları ve Kardeşlik” temasıyla Talim Terbiye Kurulu Başkanlığında gerçekleştirilen kongreye Türkiye genelinden yoğun ilgi gösterildi. Kongreye sunulan 738 bildiri içinden yapılan değerlendirme sonucu, yalnızca 12 bildiri sözlü sunum yapmaya değer görüldü.
Bu seçkin 12 bildiri arasına girmeyi başaran isimlerden biri de Bayburt Şehit Nevzat Kaya İlkokulu öğretmeni Bilgen Duran Erel oldu. Öğretmen Erel, hazırladığı bildiri ile kongrede sözlü sunum yapma hakkı kazanarak ilimizi başarıyla temsil etti.