Aktif STK’lardan Ortak Fikir, Ortak Karar Birlikteliği

Aktif STK’lardan Ortak Fikir, Ortak Karar Birlikteliği
Yayınlama: 12.11.2014 - 01:00
A+
A-
Bayburt Postası – Bayburt’ta aktif olarak faaliyetlerini sürdüren dernekler yeniden Sivil Toplum Kuruluşları adı altında bir araya geldi. Bayburt Konağı’nda gerçekleşen ilk buluşmada Uluslar arası Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri ele alındı.
Toplantıya; Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği, Ziraat Odası, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti, Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği, Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği, Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği, Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği temsilcileri katıldı.

(BAYPROJE) koordinatörlüğünde ve Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği (BEKDER) ev sahipliğinde gerçekleşen ilk toplantıda Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri başta olmak üzere Bayburt Kalesi ve Bayburt’ta Organik Tarım konuları ele alındı.

Ekonomik katkısı araştırılacak

 

Uluslar arası Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri’nin Bayburt’un Türk Dünyası’nın kaynaştığı ve kucakladığı bir şölen olduğuna vurgu yapılan toplantıda, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası tarafından şölenlerin Bayburt’a ekonomik katkısının araştırılarak kamuoyuyla paylaşılmasına karar verildi.

Şölenlerin 21. yılına katkı sunulacak
Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri’nin 20 yıllık programının da ele alınması karalaştırılan toplantıda, şölenlerin 21. yılına program içerikli katkı sunulması görüşüldü.
Bayburt Kalesi ele alındı
Bayburt Kalesi’nin turizme kazandırılmasına yönelik yapılacak çalışmalara destek sunulması, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Bayburt Kalesi konulu ortaöğretim öğrencilerinin katılımıyla resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlenmesi toplantıda ele alınan diğer bir konuydu.

 

Katılımcıların ortak fikri olarak kazı çalışması başlatılması yönündeki fikirlerin yanı sıra BEKDER Başkanı Mete Emir tarafından öne sürülen Bayburt Kalesi çinilerinin yeniden kazandırılması yönündeki görüş destek gördü. Bayburt Kalesi’nde kazı yapılmadan da ele alınabilecek çiniler hakkında görüşlerini dile getiren Emir’e, katılımcılar destek verdi. Konuyla ilgili üniversitelerin ilgili bölümlerinden uzman kişiler davet edilerek bir çalışma başlatılmasına karar verildi.

Organik Ürünler Pazarı

Toplantıda ele alınan bir diğer konu organik tarım oldu. Organik Köy, Organik Ürünler gibi konuların ele alındığı toplantıda ürün bazlı organik pazar ve Bayburt Organik Ürünler Haritası çıkarılması yönünde çalışma başlatılması gerektiği belirtildi.

Yapılan araştırmaların sonuçlarının bir sonraki buluşmada ele alınmasına karar verilen toplantıya; Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, BAYPROJE’den Prof. Dr. Rıfat Yıldız ve Akın Bayrak, Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mete Emir, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Önder Karaoğlu, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Karabulut, Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği Başkanı Fatih Dündar, Yrd. Doç. Dr. Muhammed İhsan Çubukçu, Sadık Yavuz, Dursun Ali Emir, Umut Özkan, Mutlu Adak, Abdulkadir Nişancı ve Murat Okutmuş katıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. ayhan uyar dedi ki:

    merhabalar….
    ben bayburt u biraz cık uzaklardan takip ediyorum…gelişim degişim adına ver,ilen örnek mücadelelerinizi kutluyorum.siz çok konuşmak yerine…birbirinize hava atmak yerine icraat yapsanız nolur..
    böyle karelerle boş ilerinizin bir manası var….bırakın bunları…..olurmu..herkez işini yapsın…