Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Aydıntepe’deki yeni kampüs alanında hizmet verecek merkezde Bayburt’taki arıcılık, arı ıslahı, arı ürünleri üzerine bilimsel çalışmalar yapılarak topluma katkıda bulunulacağını söyledi.
Rektör Coşkun, açılan merkezin Bayburt’taki arıcılığın gelişmesi için önemli bir adım olduğunu kaydederek Bayburt’un önemli geçim kaynaklarından biri olan bal üretiminin bilimsel kriterlerle organik olarak yapılacağını, bu konuda gerekli araştırmaların da yapılması ile bölgedeki arı üreticilerinin daha kaliteli bal üreteceklerini ifade etti.
Rektör Coşkun, merkezle birlikte Bayburt’taki bal üretiminin sadece bölgede değil uluslararası ölçekte de bilineceğini ve Bayburt balının markalaşmasına imkan oluşturacağını kaydetti.
Bayburt Üniversitesinde daha önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bayburt Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Merkezi Araştırma Labaratuvarı gibi merkezler bulunuyordu.