‘Çağın Sorunları Karşısında Eğitim’ Sempozyumu Sona Erdi

‘Çağın Sorunları Karşısında Eğitim’ Sempozyumu Sona Erdi
Yayınlama: 08.05.2014
A+
A-

Bayburt Üniversitesinde  düzenlenen ‘Çağın Sorunları Karşısında Eğitim’ sempozyumu sona erdi.

Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyumun son günündeki oturumlara Rektörümüz  Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin tozlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Akbulut, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Üç oturumda gerçekleşen sempozyumun ilk oturum başkanlığını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu yaptı. Üçüncü oturumun ilk Konuşmacısı Prof. Dr. Yahya Akyüz, Konuşmasına “yakın geçmişteki fikir adamlarından en değerli olan Nurettin Topçu’nun öğrencisi olmakla övünüyorum” diyerek başladı. Sözlerini; “Nurettin Topçu idealist bir eğitimcidir, Hocam Nurettin Topçu’nun olanı değil olması gerekeni ifade eder” diyerek sürdürdü.

Oturumun ikinci konuşmacısı Doç. Dr. Mehmet Ünal “Eğitimde bilgeliğin yeri ve önemi” bildirisinde eğitimin mutlaka kalıcı davranış değişiklikleri meydana getirmesi gerektirdiğini vurgulayarak aklı çok yücelterek bilimi putlaştırmanın çağımızın paradigması olduğunu söyledi. Doç. Dr. Cemalettin İpek “Kaos kuramı ve eğitim yönetimi” bildirisinde “Kendiniz için hiçbir şey olamayabiliriz ama başkası için her şey olabiliriz düsturunu hayatımıza yerleştirmeliyiz” dedi

Yrd. Doç. Dr. Şükrü Düzgün “Çağın sorunlarının çözümünde sevgi eğitiminin yeri ve önemi” bildirisinde sevgi olmadan insanoğlunun başarılı olamayacağı eğitim sisteminin sevgi üzere kurulması gerektiğini söyledi.

Ara verilmeden devam edilen beşinci oturumun başkanı Prof. Dr. Ali Sinan Bilgili ilk konuşmacı Prof. Dr. Aslan Gülcü’ye sözü verdi. Gülcü “Eskiden bilimin teknolojiyi ürettiğini günümüzde ise teknoloji teknolojiyi üretiyor ve teknoloji günümüzde kendi kurallarını koyuyor” dedi. Doç. Dr. Vefa Taşdelen ise “Eğitim ve sosyal bağlamında teknolojik sorun” bildirisinde vurguladı. Doç. Dr. Şevket Topal “Klasik ilim geleneğinde; ilim, fen- tecrübe ilişkisi” bildirisinde “İslam dininde ağırlık merkezini ilim değil amel oluşturmaktadır ve İslam’da ilim dengesi bulunuyor” dedi. Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yayla “Etik bir talep: sorumluluk eğitimi” konusunda insanın özgürlüğünün farkına vardığı kadar özgür olduğu fikrini vurguladı.

Öğleden sonra gerçekleştirilen altıncı oturumunda ilk bildiriyi Prof. Dr. Ali Sinan Bilgili; “Suudi Arabistan Krallığı Ders kitaplarında Osmanlılarla ilgili konuların bilimselliği hakkında”; Doç. Dr. Hüseyin Izgar; “Okul Yöneticilerinin iyi yönetişim Algılarının incelenmesi”; Doç. Dr. Halil İbrahim Sağlam;“ İlköğretim öğrencileri aile birliğini önemseme düzeylerinin çeşitli değişkenler açısından incelenmesi”; Yrd. Doç. Dr. M. Emin usta; eğitim ve özgürlük” konularında bildiri sundular. Sempozyumun sonunda öğrencilerin soruları cevaplandırıldı

Üniversitemizce organize edilen ve 14 üniversiteden 24 akademisyenin katıldığı sempozyum Prof. Dr. Necmettin Tozlu yaptığı kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.