DOLAR 7,5575
EURO 8,9826
ALTIN 474,05
BIST 9,7776
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 27°C
Parçalı Bulutlu

Bayburt Üniversitesi, organik tarımdaki ürün çeşitliliğini artırıyor

Bayburt Üniversitesi, organik tarımdaki ürün çeşitliliğini artırıyor
18.04.2020
A+
A-

Bayburt Üniversitesi, tarımsal üretime bilimsel destek sağlayabilmek için organik koşullarda yetiştirdiği ürün çeşitliliğini artırıyor.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan pandemi sürecinde, Türkiye’nin Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı her alanda gösterdiği mücadelesine Bayburt Üniversitesinden de destek gelmeye devam ediyor.

Türkiye’nin Koronavirüsle (Covid-19) mücadelesinde, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin, pandemi ile mücadelede tarımın, savunma sanayisi kadar önemli olduğunu ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için, kaliteli ve sağlıklı gıdaya her durumda ulaşılabiliyor olması gerekliliğini ifade etmesinin ardından ülke genelinde başlatılan tarım seferberliği kapsamında Bayburt Üniversitesi de çalışmalarına başladı. Bayburt Üniversitesi, tarımsal üretime bilimsel destek sağlayabilmek için araştırma ve uygulama alanlarında başlattığı çalışmalarla, organik koşullarda yetiştirdiği ürün çeşitliliğini artırarak ülke genelinde başlatılan bu seferberliğe destek oluyor.

 

Bayburt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Betül Gıdık ve Dr. Öğr. Üyesi Volkan Gül ile Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Bülent Bayraktar tarafından, üniversitenin uygulama ve araştırma alanlarında ve organik koşullarda; Bayburt Tarhunu, ayçiçeği, aspir, yer fıstığı ve patates gibi bitkiler için çeşitli verim ve kalite özelliklerini belirlemek amacı ile bilimsel çalışmalar başlatıldı. Ayrıca ‘Ata Tohumu’ adı da verilen geleneksel tohumların çoğaltılması ile ilgili çalışmalarında yapıldığı Bayburt Üniversitesinde, organik uygulama ve araştırma alanlarında gerçekleştirilen tarımsal faaliyetlerle; patates, yağ bitkileri ve tıbbi aromatik bitkiler gibi sağlık alanında ve gıda sektöründe kullanılan birçok bitki hakkında yapılan bilimsel çalışmalarla hem ulusal hem de yerel tarımsal üretime katkı sağlanması hedefleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.