Bayburt’un ilk Edebiyat Sokağı, Milli İrade Anadolu Lisesinde açıldı

Bayburt’un ilk Edebiyat Sokağı, Milli İrade Anadolu Lisesinde açıldı
Yayınlama: 15.09.2019
A+
A-

Bayburt Milli İrade Anadolu Lisesinin 1. katında ‘Edebiyat Sokağı’ açıldı.

Milli İrade Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Muharrem Daştan’ın gayretleri ve okul yönetiminin de katkılarıyla oluşturulan ‘Edebiyat Sokağı’ nın açılışı, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu ve kurum amirlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Muharrem Daştan tarafından hazırlanana ‘Edebiyat Sokağı’ projesi, okul idarecilerinin de katkılarıyla hayata geçirildi. Öğrenciler, edebiyatla iç içe nasıl getirilebilir, bu alana nasıl çekilebilir düşüncesiyle oluşturulan bu proje, bazı illerdeki benzer uygulamalardan da faydalanılarak hayata geçirildi.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Muharrem Daştan’ın ve okul idaresinin koordinatörlüğünde yaklaşık bir aylık çalışmalar neticesinde okulun 1. katının koridor duvarlarına ve merdivenlerine “Divan Edebiyatı, Tanzimat Edebiyatı, Servet-i Fünun Edebiyatı, Milli Edebiyat, Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı, Çağdaş Türk Dünyası Edebiyatı, Batı Edebiyatı gibi dönem ve toplulukların birbirinden güzel örnekleri işlendi. Çeşitli şair, yazar ve mütefekkirlerin fotoğrafları, şiirleri, edebi kişilikleri ve sözlerinin yer aldığı materyaller duvarlara yerleştirildi. Çıkarılan okul dergileri sergilendi. Bu materyallerin yanında koridor, sokak havası estiren çeşitli aksesuarlar, tavan resimleri, levhalar, banklar, çiçekler, sokak lambalarıyla donatıldı. Ayrıca koridorun bir köşesinde duvarlara kitaplıklar yerleştirilip, banklar konulup ‘kitap okuma köşesi’ oluşturuldu.

Öğrencilere edebiyatı sevdirmek, boş vakitlerinde kitap okuyabilecekleri nezih bir mekan oluşturmak, önemli edebiyatçılarla ilgili bilgilere kolayca ulaşmalarını sağlamak, onlara okulu daha çok sevdirecek bir ortam oluşturmak ve onlara edebi anlamda ilham vererek edebiyata ilgi uyandırmak amacıyla hazırlanan “edebiyat sokağı” büyük beğeni topladı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.