Bayburt’ta Pablo’dan bir başarı daha… 1 kilo Skunk ele geçirildi, şüpheli tutuklandı!
Bayburt Portalı – Bayburt Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri başarılı operasyonla yüklü miktarda uyuşturucu madde ticaretine darbe vurdu. Hassas burunlu Narkotik Köpeği Pablo’nun da desteğiyle, Bayburt-Erzurum Karayolu Polis Kontrol noktasında yapılan denetimlerde, bir şahsın valizinde 1 kilo 20 gram Skunk maddesi ele geçirildi.
Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonda, kontroller sırasında narkotik köpeği Pablo’nun tepki vermesi üzerine S.B. isimli şahsın valizi detaylı aramadan geçirildi. Yapılan aramada, yasadışı uyuşturucu madde olduğu tespit edilen Skunk maddesine el konuldu.
Gözaltına alınan S.B. hakkında T.C.K. madde 188 (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti) suçundan adli işlem başlatıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şahıs, tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Bayburt Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, 112 Acil Çağrı Merkezi ve UYUMA uygulaması ile yapılan ihbarların Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) ile titizlikle analiz edildiğini ve suç ve suçlularla mücadelede halkın desteğinin önemine dikkat çekti.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.