Feridun Fazıl Özsoy Gazetecilik Ödülleri’nde Bayburt Postası’na Anlamlı Ödül

Feridun Fazıl Özsoy Gazetecilik Ödülleri’nde Bayburt Postası’na Anlamlı Ödül
Yayınlama: 27.07.2026 - 18:00
A+
A-

Bayburt Portalı – Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) ile Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen Feridun Fazıl Özsoy Gazetecilik Başarı Ödülleri, Erzurum’da gerçekleştirilen görkemli törenle sahiplerini buldu. Bölge genelinden çok sayıda gazetecinin katıldığı gecede Bayburt Postası ödüle layık görüldü.

Murat Okutmuş Ödülünü Bakan Tekin’in Elinden Aldı

Törende, Bayburtlu gazeteci Murat Okutmuş’un “Sabırla Yolları Aşan Adam: Metin Taner” başlıklı dosya haberi İnternet Haber Dalı’nda ödüle layık görüldü. Okutmuş, başarısını taçlandıran ödülünü Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in elinden aldı. Bakan Tekin, Murat Okutmuş ve dereceye giren tüm gazetecileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Bayburt’a İki Ödül Daha

Gecede Bayburt’u gururlandıran diğer isimler ise Anadolu Ajansı (AA) Bayburt Muhabiri Beşir Kelleci ve İhlas Haber Ajansı (İHA) Bayburt Muhabiri Öznur Demir oldu. Beşir Kelleci “Buzdan Sal” isimli haberiyle ödül alırken, Öznur Demir ise “Son Tandır Ustası” başlıklı haberiyle ödüle layık görüldü.

Gündemde Basın Meslek Yasası Vardı

Siyaset, bürokrasi ve basın camiasını bir araya getiren törenin en önemli gündem maddelerinden biri Basın Meslek Yasası oldu. DAGC Başkanı Ayhan Türkez, gazetecilik mesleğinin saygınlığını koruyacak ve çalışanların haklarını güvence altına alacak bir yasal düzenlemenin artık ertelenemez bir gereklilik olduğunu ifade etti.

DAGC Başkanı Türkez’in çağrısına destek veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise günümüzde artan bilgi kirliliğine dikkat çekti. Basın özgürlüğü ile vatandaşın doğru bilgiye ulaşma hakkını dengeleyecek bir yasanın şart olduğunu belirten Bakan Tekin, kendi siyasi kariyerinde de asılsız haber ve iftiralara maruz kaldığını dile getirerek bu düzenlemeyi güçlü bir şekilde desteklediğini vurguladı.

Geniş Katılımlı Tören

Törende ayrıca, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yürüttüğü çalışmalar vesilesiyle İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’ye de özel bir ödül takdim edildi.

Sektörün önde gelen isimlerini bir araya getiren geceye; İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum Valisi Aydın Baruş, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Abdulkadir Çay, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Sefa Özdemir, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı İrfan Takaçıoğlu ve DAGC Başkanı Ayhan Türkez’in yanı sıra çok sayıda siyasi parti temsilcisi, akademisyen ve gazeteci katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.