Bayburt’ta 30. Yıl Coşkusu: Dede Korkut Uluslararası Şöleni Başlıyor!

Bayburt’ta 30. Yıl Coşkusu: Dede Korkut Uluslararası Şöleni Başlıyor!
Yayınlama: 29.06.2026 - 20:38
A+
A-

Bayburt Portalı – Bayburt, köklü tarihini ve zengin kültürel mirasını bir kez daha dünya sahnesine taşımaya hazırlanıyor. Bayburt Belediyesi, Bayburt Valiliği ve Bayburt Üniversitesi iş birliğiyle bu yıl 30’uncusu düzenlenecek olan “Dede Korkut Uluslararası Bilim Kültür ve Spor Şöleni”, zengin ve dopdolu programıyla kapılarını açıyor.

Türk dünyasının ortak bilge şahsiyeti Dede Korkut’u anmak ve kültürel bağları pekiştirmek amacıyla gerçekleştirilen şölen, 7-12 Temmuz tarihleri arasında 6 gün boyunca Bayburt’u adeta bir festival alanına çevirecek.

İlk Durak Dede Korkut Türbesi

Şölenin coşkusu, 7 Temmuz Salı günü saat 11.00’de Masat Köyü’nde bulunan Dede Korkut Türbesi’nin ziyareti ile manevi bir atmosferde başlayacak. Aynı günün akşamı saat 19.00’da ise Bayburt Çok Amaçlı Spor Salonu’nda düzenlenecek resmi açılış töreniyle şölenin startı verilecek.

6 Günlük Şölen Programı

Bilimden spora, halk danslarından edebiyata kadar geniş bir yelpazeye yayılan etkinlik takvimi ise şöyle:

  • 7-10 Temmuz | Akademik Buluşma: Bayburt Üniversitesi Baberti Külliyesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda “Avrasya Kültür Coğrafyasında Dede Korkut: Ortak Bellek ve Ortak Gelecek Sempozyumu” gerçekleştirilecek.
  • 8-10 Temmuz | Halk Dansları ve Müzik Ziyafeti: “Uluslararası Halk Dansları ve Halk Müziği Topluluğu Şehir Gösterileri” ile şehrin farklı noktalarında kültürel rüzgarlar esecek (Gösteri yer ve saatleri yakında ilan edilecek).
  • 9-10 Temmuz | Spor Etkinlikleri: Baberti Külliyesi Busenaz Sürmeneli Spor Salonu ile Bayburt Çok Amaçlı Spor Salonu, dinamik müsabakalara ve çeşitli spor aktivitelerine ev sahipliği yapacak.
  • 9-11 Temmuz | Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı: Bölgesel kalkınmaya ışık tutacak olan “Bayburt Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı”, uzmanların katılımıyla Baberti Külliyesi’nde yapılacak.
  • 10 Temmuz | Şiir Gecesi ve Ödül Töreni: Saat 20.00’de Çoruh Kültür Merkezi’nde düzenlenecek “Dede Korkut Şiir Yarışması Ödül Töreni” ile Bayburtlular edebiyat dolu bir akşam yaşayacak.

Büyük Kapanış 12 Temmuz’da

Kültür, bilim ve sporun harmanlandığı dolu dolu geçen 6 günün ardından, “30. Uluslararası Dede Korkut Bilim, Kültür ve Spor Şöleni”, 12 Temmuz Pazar günü Bayburt Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek görkemli bir kapanış töreniyle sona erecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.